Barnförbjuden bingo med Miss Inga

10:13 22 Apr 2015


Foto: Ossian Langenborg.

Södra Teaterns lördagsunderhållning It's Motherf***ing Tea Time har sålt som smör under våren. Med fullt hus varje gång och ett klientel bestående av folk från tjugo till sextio var vi tvungna att se varför dragbingon har blivit så populär.

Vi träffar nattklubbschefen Martin Johansson i hans loge en timme innan den barnförbjudna bingon börjar. Han sminkar sig och byter om, för att så småningom gå ut och bli den spydiga dragqueenen Miss Inga med hela Södra Bar.

Hur kom ni på idén? Varför just bingo?
– Det var min kollega Therese Granberg som hade sett ett avsnitt av Sex And The City där de spelade dragbingo. Hon tyckte det skulle vara kul att göra något liknande, så hon testade idén på sin kreddiga och kräsna man Fredrik Granberg som sa "ja, det här tror jag fanimig på". Det är också kul att vi kör det här redan klockan 15. Här i Sverige finns det en spärr som säger att man inte får gå ut på dagen. Det är nästan lite fult. Man anses vara alkis om man beställer ett glas vin till brunchen, liksom. Här har vi förklätt det hela till afternoon tea så att ingen behöver skämmas.

Vad vinner man då?
– Vi har riktigt bra priser i potten, inget halvt kilo kaffe eller våffeljärn som på så många andra bingohallar. Priserna är värda från 700 kronor, upp till närmare 9000 vissa gånger.

Mange Schmidt och Thomas Rusiak var här och dj:ade under premiärkvällen. Har ni haft några andra roliga gäster?
– Bara för att jag är bög behöver inte det betyda att det ska komma någon jävla schlagerartist och uppträda! Vi har haft riktigt bra artister här, som Joy, Maskinen, Mange Schmidt och Thomas Rusiak, vilket har gjort att stämningen har blivit ännu bättre.

Ja, jag noterade att det redan var bra stämning därinne. Varför tror du att It’s Motherf***ing Tea Time har blivit så populärt?
– Jag tror att det är för att både fin- och fulkultur har skrivit om det.

Vad är det som gör Södra Bar så bra lämpat för detta?
– Vi är lite hemmablinda och tänker inte så mycket på det, men det är nog en väldigt bra lokal trots allt. Södra Teatern är en praktfull byggnad. Det finns även en fin terrass som man kan gå ut och röka på när man känner att mina skämt börjar bli för grova.

Nu är ni ett par veckor in i det här konceptet. Vad har varit höjdpunkten hittills?
– Jag träffade en rätt cool tjej, vi behöver inte säga vem, vars väninna och pappa båda hade snackat om att hon måste kolla på "den här jäkla bingon på Södra Teatern". Det var häftigt att inse att det är det åldersspannet som gäller, tjugo till sextio. Samtidigt är det ju sextioåringar som vet vad de ger sig in på, de vet att de kommer se en naken rumpa på scen, liksom.

Vad skiljer Miss Inga från mer traditionella bingovärdar?
Jag är väl mer av en amerikansk eller engelsk late night host som man kan ringa och ställa frågor om sitt anus, egentligen. Jag tycker sånt är kul.

Tror du konceptet hade gått hem hos britterna då?
– Dragkulturen i England är rätt etablerad, den är närvarande på nästan varje charterkryssning. Det är grovt, man snålar inte med svordomarna. Jag är mer färgad av sådan engelsk och amerikansk dragkultur än, låt säga, After Dark. Personligen tycker jag att det är roligare, även om After Dark är jävligt mycket proffsigare. Men de har gjort det så proffsigt att det inte kittlar längre.

Apropå det, hur pass grov är du egentligen?
– Jag är mig själv. Visst är det grovt ibland, men jag försöker verkligen att gå på ett helt bord, snarare än individer. Det är inte på den nivån att jag står och häcklar någon som är tjock eller flintis.

Har du någon aning om vad som ska hända under bingon eller improviserar du bara?
– Vi har bingomusiken klar, gamla okreddiga åttiotalshits, partymusik liksom. Och sen avslutar jag alltid med min och Mange Schmidts låt Partypatrullen. Men i övrigt är allt improviserat!

Läs även: LadiesLoveHiphop tar över Södra Teatern.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!