Alex och Sigge överdrev antalet lyssnare kraftigt

11:41 23 Nov 2017

Alex och Sigge har mycket färre lyssnare än de uppgett, rapporterar Breakit.

Alex Schulman och Sigge Eklund brukar säga att de har 750 000 lyssnare på sin podd. 
– Vi har 750 000 lyssnare som vill ha kvalitet på vår podcast varje vecka – det är ungefär som att ha ett barn tillsammans. Ett tungt ansvar, sa till exempel Alex Schulman till Svensk Damtidning nyligen.

Siffrorna har använts när till exempel SVT, TT och Expressen har rapporterat om podcasten. Men nu har det visat sig att siffrorna inte stämmer. Podcasthostingplattformen Libsyn har tvingats räkna om efter påtryckningar från Apples kommande statistikverktyg och branchorganisationen IAB. Alex och Sigges podcast har i själva verket runt 400 000 lyssnare per avsnitt enligt Perfect Day Medias vd Felicia Lagerwall.
– De halverades i stort sett då Libsyn började kommunicera lyssningar istället för downloads. Detta var väntat och inget som vi blev förvånade över”, säger Felicia Lagerwall till Breakit.

Siffrorna har även använts för att sälja annonser till podden. Ett sponsrat segment kostar 110 000 kronor. Men trots att antalet lyssnare visat sig vara nästan hälften så få som Perfect Day har påstått så kommer priset vara detsamma även i fortsättningen.
– Priset är detsamma. Vi har varit noga med att kommunicera downloads och inte unika lyssnare då vi inte haft tillgång till den exakta siffran. Vi jobbar med innehåll och ambassadörsskap och våra kunder köper inte på impressions, säger Felicia Lagerwall

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!