7 pinsamma charader alla dumpade gör på sociala medier

12:53 2 Mar 2017

Det är sällan skitkul att gå vidare efter ett breakup. Oavsett om det tagit slut med en partner eller ett ragg så är det 83 procents risk att den dumpade kommer ägna sig åt utspel på www för att ge sig själv upprättelse.

Kort sagt ägnar den nydumpade större delen av sin tid åt att söka bekräftelse genom att posta saker som den som dissat en ska ta åt sig av. Jag vet, för jag har varit där själv. 

Misstänker du att du själv är drabbad? Checka av de här punkterna för att veta riktigt säkert. 

1. Aktiviteten på sociala medier ökar dramatiskt
I början är det inte ovanligt att närvaron på soc-meds stannar av, men sedan kommer det: en ledsen meme eller skärmdump på en sorglig låt på Spotify. 
En person som snittat 1 instabild i månaden kan plötsligt gå upp till två (meningslösa) bilder per dag. 

2. Bästa kompisen får ett hyllningsinlägg på Instagram
För att visa att man ABSOLUT INTE bryr sig om personen som dumpat en är det många som kommer på den unika idén instagramma sin vän med ett _djupt_ caption. “Vad skulle jag göra utan dig? <3 <3” och “Du är mitt ALLT” är två uttjatade, men vanligt förekommande, meningar. Varning för bromance.

3. En drastisk justering av utseendet 
Mycket kan man säga om den nydumpade, men hen är sällan främmande för att testa nya personlighetskoncept. För många räcker det med att klippa lugg eller bleka håret, men ibland kan det kännas frestande att göra en riktigt ful tatuering också.

4. Antalet snygga selfies når nya, orimliga, nivåer 
Den som gjort slut ska aldrig få glömma vad hen gått miste om. Därför är det jätteviktigt att påminna den om förlusten så ofta det bara går. Den bästa påminnelsen görs självklart i form av en snygg selfie om dagen.
(Se exempelbild av mig här ovan). 

5. Snap på potentiellt haff som ska väcka svartsjuka
Av allt klyschigt beteende som hittills tagits upp kan det här vara det pinsammaste av dem alla. Men trots det tror majoriteten av vår befolkning att det här är en av de mest effektiva hämndaktionerna. 
“Hämnden” görs bäst tillsammans med ett subtilt caption bestående av random emojis eller ord på engelska. 

6. Inget går upp mot en riktigt syrlig subtweet
Twitter är en praktisk plattform för alla som gillar att ventilera sitt privatliv i affektion. Har man blivit dumpat av en kille kan det vara trevligt att ranta om hur alla män är dumma i huvudet, eller kanske RT:a något som personen kan ta illa vid sig av.

7. Nytt intresse på internet: Festa 
Ja gud ja. Alla vet ju att man aldrig njuter så mycket av livet som när man nyss blivit dumpad. Skoja. Men man vill ju gärna att den som dissat en ska tro det. Därför är det viktigt att alla ~galna~ och asmegaskitroliga fester dokumenteras på alla plattformer möjliga. 

Det finns såklart fler anmärkningsvärda beteenden att ta upp, men tyvärr har mina tecken tagit slut för idag. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!