Foto: Emilie Roslund.

48 timmar Bushwick, New York

16:08 13 Sep 2017

Emilie Roslund har gjort Bushwick – stadsdelen med världens bästa Tinder-utbud.

Montrose, Morgan, Jefferson, Dekalb och Myrtle-Wyckoff är stationerna längs L-train som sammanfattar Brooklyn-kvartet Bushwick. När man läser resereportage om stadsdelen finns det några ord som är ständigt återkommande;; “up n coming”, “bubblande”, “kreativt”, “hippt” och “det här är nya Williamsburg”. Men än så länge är Bushwick som tur är inte Williamsburg utan en stadsdel som håller tag i själ och personlighet.

Dagen kan börja nästan var som helst längs gatorna som omringar stationen Jefferson. Här finns caféer och bodegas som serverar grilled cheese, bagels och matcha-te från morgon till kväll. Men frukosttid är knappast primetime i Bushwick så låt inte valet ta för lång tid. Fokusera i stället på ditt nästa mål: Nagelsalongen Local Honey.
På Local Honey kan du både fixa naglar och en dagsfylla. Här inne serveras du vitt eller rött parallellt med ett nytt set naglar. Salongen ligger i en lagerlokal en bit från huvudgatan Flushing Ave som går igenom så gott som hela Brooklyn. På samma gata finns det ett hål i väggen där det står Catland Books. Tyvärr har butiken inget med katter att erbjuder underhållning av det spirituella slaget. Tarotkort, kristaller och salvia fyller ut lokalens väggar tillsammans med böcker om häxbrygder som kan förgöra ditt ex (unna dig ett exemplar).

Runt hörnet finns fler viktiga butiker. Bland annat kläd- och prylbutiken Friends. Man kan säga att Friends är inkörsporten för dig som fortfarande tycker att det är lite äckligt att handla vintage. Här säljs nämligen märkeskläder tillsammans med smycken och andra accessoarer tillverkade av lokala konstnärer som gillar populärkulturella referenser. I ett hörn finns några eventuella loppisfynd för den som betraktar en urtvättad Gap-piké för 20 dollar som en vintage-skatt.När man har spenderat alldeles för mycket pengar på Friends så är det tur att biografen Syndicated håller till några meter längre fram. Inte bara för att de visar gamla filmklassiker utan för att du kan äta en burgarmeny samtidigt som du konsumerar Dirty Dancing. Syndicated serverar hamburgare, svingoda pommes och säkert svingoda sallader (jag har inte testat). Gå hit ensam eller i grupp och nyttja happy hour-menyn. Ställ en påminnelse på mobilen om att du ska dricksa.
Många turister slarvar ofta med dricksen. Av den här enkla, och rimliga, anledningen är barerna inget stort fan av turister. Här jobbar bartenders och servitörer helt utan timlön vilket gör dricksen till den enda faktiska inkomsten. Dricksa minst 20% eller ännu mer om det är ett ställe du gillar extra mycket.
Mitt starkaste tips i området är baren Boobie Trap som ligger i utkanten av Bushwick. Och det säger jag inte bara för att såväl väggar som tak är dekorerade i tuttar av olika material utan för att Boobie Trap har Bingo-tisdagar. Håller i bingot gör en av Brooklyns mest framstående dragqueens. Ölen är billig, toaletten har en väldigt ~speciell~ inredning PLUS fantastiska vinster för den som först får bingo. Ett set med Playdough, till exempel.

Juste, några ord om New Yorks Tinder – det är den bästa i hela världen. Här kan du hitta precis vad du vill av både det sämre och det bättre slaget. Oavsett vilken väg du väljer att vandra (eller vilken tid på dygnet) så kommer du hitta något oförglömligt.
Däremot kommer inte du vara oförglömlig för New York-bon. Här är alla evigt singlar.

Och apropå på det; om du ska på dejt med din partner eller nån från www så är Los Hermanos en av de bättre ställena du kan besöka. Men bara om du skulle offra en hundvalp för en riktigt god tacos. Los Hermanos är nämligen ett av Bushwicks bästa Taquerior och som till följd av detta ofta har en lite för lång kö för att man ska orka ställa sig i den. Undvik därför lunch- och middagstid och dyk i stället upp en tid som din frisyr inte kommer drabbas av en ofrivillig os-inpackning.
PS! Till Hermanos får du ta med din egna alkohol. Bra va?!!!

När du behöver shoppa

Urban Jungle
118 Knickerbocker St
På riktigt världens bästa second hand!


L Train Vintage

1377 Dekalb Ave

Friends

56 Bogart St

Beacons Closet

23 Bogart St

När du behöver festa

House of Yes
2 Wyckoff Ave
Vill du se människor dansa i bur?


The Well beerhouse 
272 Meserole St
Miljontals öl samt roliga events. Missa inte 2 buck Tuesday!


538 Johnsons

538 Johnson Ave

The Wick

260 Meserole St

Någonting att dricka

Boobie Trap

308 Bleecker St

Birdy’s

1215 Myrtle Ave
(billiga och starka groggar)

Three Diamond Door
211 Knickerbocker Ave
(prosecco på tapp)


Någonting att äta

Los Hermanos eller vilken Taqueria som helst runt om Maria Hernandez Park

271 Starr St

Champs Diner

197 Meserole St

Roberta’s
261 Moore St
Pizzerian som fick folk till Bushwich från första början på grund av att “En gång var Beyoncé och Jay Z där”
.

Om du tröttnar på Bushwick

Följ @everydayppl på Instagram för att få tillgång till de bästa takfesterna
Barcade - en bar bestående av tvspel och öl strax utanför Bushwick, 388 Union Ave
Crazy Legs Skate Club - Rollerskating-disco i en gympasal, varje onsdag och lördag. 110 Kosciuszko St

Att tänka på
Ha alltid kontanter. Här har utvecklingen stått lite stilla.
Ladda ner Tinder Plus innan resan
Glöm inte passet hemma i din airbnb-lägenhet. De är stenhårda med leg överallt, även om man är typ 30.

Såhär reser du
Norwegian fram och tillbaka. Direktflyg finns och bör tas.
På plats; Dagtid L-train och nattetid Uber eller Lyft. 

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2017.

Fler artiklar