1987:s nya singel är här

Redaktion 12:47 22 Nov 2019

1987 är aktuell med låten Du och jag baby. Han är dessutom kanske ensam i Sverige om att tycka att årets julklapp är en bra idé.

Hej 1987! Kul att du är tillbaka med ny musik, berätta om din nya singel.
– Nämen hej! Ja så kul, jag har ju suttit på de här demosarna ett tag nu och är riktigt pepp på att äntligen släppa dem. Vi satt ju typ bara i en vecka och lyckades skriva massa låtar och Du och jag baby var nog den låten som jag tänkte inte skulle komma med, men den hade nåt som gjorde att jag inte kunde lägga den ifrån mig.

Jag har hört att du spelat in låten tillsammans med Henrik Jonzon och Adam Olenius från Shout Out Louds. Hur såg den processen ut?
– Alltså, jag älskar de grabbarna. De är så mysiga att jobba med, många långa härliga luncher och korta sessions mest. Den impulsiva och fantasifulla storyn Du och jag baby är tagen från en kväll för cirka tio år sedan och den tog oss bara några timmar att skriva och spela in. Detta är första och enda tagningen jag sjöng in och jag gillar det, när man försöker fånga ett minne som lever ett kort liv så måste man jobba fort. 

Du har bott utomlands i några år nu men ger fortfarande ut musik på svenska, hur påverkar distansen till den svenska musikscenen dig?
– Den påverkar mig jättemycket. Det är supersvårt att vara närvarande och göra pr och bara synas och visa att man lever. Det svåraste har nog varit att jobba med skivbolag i Sverige när jag är här. Men nu har jag startat egen label och planerar att vara mer i Stockholm.

Vilka svenska artister inspireras du av just nu?
– Just nu lyssnar jag på Bella Boo, Once Upon A Passion-albumet, gillar jag väldigt mycket.

Vad tycker du om årets julklapp? Är du en mobillådekille?
– Men ja vilken bra idé kommer köpa en direkt. Vår dotter skriker på oss: "No phones!". Det är hemskt att man måste hålla på med den hela tiden egentligen.

Kan vi förvänta oss mer musik från dig snart?
– Absolut. Jag har en del låtar som jag håller på att producera klart sen kommer en EP till våren med några av de jag släppt och några till. Jag hoppas på att skriva mer med Adam och Henrik också. Och om det är nån mer som läser detta och vill skriva ihop så får man gärna höra av sig.
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!