10 tv-serier att se fram emot 2019

08:23 8 Jan 2019

Nekrofili, kokain och George Clooneys mustasch är bara några av godsakerna som tv-året 2019 bjuder på. Här är tv-serierna du bör hålla ett öga på.

Catch-22
George Clooney odlar en sjuhelvetes “hur var det här då?”-mustasch för att göra miniserie av Joseph Hellers klassiska roman Catch-22 (Moment 22). Bara mustaschen i sig är värd en egen miniserie, men om inte det är tillräckligt bjussas vi även på Hugh Laurie och charmkungen Kyle Chandler.

Devs
Efter science fiction-pärlorna Ex Machina och Annihilation har Alex Garland förtjänat vår odelade uppmärksamhet. Exakt vad Devs kommer att handla om är inte solklart, men det talas om ett sci-fi-doftande mordmysterium i techvärlden.

The Central Park Five
I The Central Park Five dramatiserar Ava Duvarnay ett av modern tids största justitiemord där tre unga män (varav fyra afroamerikaner och en latinamerikan) på tveksamma grunder anklagas och fälls för ett brott de inte har begått.

Good Omens
Baserad på en roman skriven av Terry Pratchett och Neil Gaiman och med David Tennant och Michael Sheen i huvudrollerna som ett slags good angel/bad demon-radarpar är Good Omens kattmynta för nördar. Tillsammans ska den osannolika duon förhindra en apokalyps. Och just det: Frances McDormand spelar gud. Frances. McDormand.

True Detective, säsong 3
Efter “Vince Vaughn på valium”-fiaskot med säsong två ser True Detective ut att göra en stabil comeback med säsong tre. Som tidigare är det en helt ny berättelse, den här gången om ett barnarov och -mord vars följder skildras över tre olika tidsperioder.

Flack
Livet som kändispublicist är ett minfält av koksberg och döda prostituerade. I alla fall om man ska tro tv-serien Flack, där Anna Paquin spelar en hugad pr-representant som med superkraften Krishantering navigerar sina högprofilerade klienter genom ett snår av viralskandaler och karriärsapokalypser.

Watchmen
Amen syster, jag är lika trött på superhjältar som du. Men det här är inte vilken superhjältesoppa som helst. Det här är tv-serieadaptionen av Alan Moores force majeure till serieroman Watchmen, och med Damon “Lost och The Leftovers” Lindelof som showrunner.

Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes
Om du tycker att den senaste årens true crime-våg har varit lite för vanilj då är The Ted Bundy tapes något för dig. Med den Joe Berlinger-regisserade dokumentärserien kan du stilla ditt snuffsug med aldrig tidigare visade intervjuer med seriemördaren/våldtäktsmannen/nekrofilen Ted Bundy.

The Twilight Zone
Glöm allt jag någonsin har sagt om fantasilösa reboots. Om Jordan “Get Out” Peele ror i land nyversionen av The Twilight Zone så har vi årets tv-händelse som i en liten ask. The Twilight Zones upphovsman Rod Serling var djupt inspirerad av tidens science fiction-pulp när han 1959 skapade originalserien där varje avsnitt var en unik historia.

Years & Years
I Years & Years skildrar tv-konstnären Russell T Davies ett Storbritannien skakat av politisk, ekonomisk och teknologisk kris. Mhm, det låter visserligen som dagens Brexit-brittland, men när mannen bakom Queer as Folk vill göra ett “snar framtid”-epos som utspelar sig i Manchester så gör vi bäst i att låta honom göra det.

Läs även: 2018 års bästa tv

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!