Shift 2: Unleashed

Johan Hallstan 14:30 2 May 2011

Posterpojken för Shift 2: Unleashed heter Vaughn Gittin. Han är en flerfaldig Formula Drift-vinnare, sponsrad upp över öronen och helt vedervärdig. Tur då att spelet aldrig urartar i en fullödig hommage till Gittin. Istället har Slightly Mad Studios fokuserat på det väsentliga: att skapa ett modernt racingspel med strax över 100 bilar, 70 banor och sträng multiplayer som förvisar busar till en egen liten del av internet. För realismen har det dessutom visat sig vara ett genidrag att implementera ett gediget förstapersonsperspektiv, som skakar när bilen kränger.
 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
Genre: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!