Marvel vs Capcom 3

Johan Hallstan 12:16 17 Mar 2011

Efter senare års välkomnande nyrenässans för fightingspel har Capcom till slut skapat sig en uppföljare till Marvel vs Capcom.

Att kalla spelet för emotsett är en lättare underdrift. I över ett decennium har spel- och serienördar envetet slutit upp kring en önskan om att få ett nytt möte mellan Capcoms ikoniska repertoar och Marvels stall av superhjältar och skurkar. De båda föregångarna har förutom späckat karaktärsgalleri utmärkt sig för obscent långa slagserier och bländande pyroteknik. En stabil fond man här bygger vidare på. Ändå  behöver inte nödvändigtvis vara nere med fightingspelen för att spela Marvel vs Capcom 3 – genom ett förenklat spelläge och vacker grafik kan vem som helst riva av imponerande specailattacker. Med det sagt är det knappast ett spel som kan avfärdas som substanslöst.  För alla som verkligen vill förstå sig på de djupa systemen som pyr under den färgsprakande ytan, närmar vi oss nämligen krav som tangerar på ren fightingspelsautism. 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
Genre: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!