Vau – Don’t Cut Bangs

Leonard Lukic 12:00 30 May 2023

Malmö-artisten Vau är aktuell med debut-EP:n Don’t Cut Bangs. Plattan tar influenser från soul, indie, och rock med psykedeliska undertoner. Musiken är lugn, fyllig och bjuder på en riktigt fin ljudbild. Tidigare gick producenten och sångerskan under pseudonymen Bac Nini, men väljer nu att lämna det gamla jaget bakom sig och släpper fram en ny karaktär, och hon gör det med stil. 

Projektet håller en stark röd tråd och övergångar känns stilrena och väletablerade. De sköna riffen och den subtila men ekande sången smälter in bra med estetiken. Spår som Losing You och The Meanest Child utmärker sig genom att skapa en känsla av att sväva bland moln i natthimlen.

Musiken är enkel och lätt att följa. Trots det känner jag att Vau hade kunnat inkludera ett eller två spår till med en kraftigare sång eller tyngre melodier. Det finns delvis inslag av det på Things We Never Owned, syntarna är mäktigare och ljudet känns extra krispigt och klart. Jag måste även prisa henne för det gaze-rockiga slutet, en rolig överraskning.

Texterna verkar behandla teman kring kärlek och minnen från barndomen. Protagonisten reflekterar över sina livshändelser och släpper sakta men säkert taget om dem. Visserligen är det inget som får mig att vilja nicka huvudet till musiken lite extra, men den varma känslan som byggs upp genom orden skapar en behaglig sonisk atmosfär.

Vaus debut-EP sätter tonen för nästa steg i karriären. Om hon lyckas bygga vidare på Don’t Cut Bangs koncept och inkluderar fler överraskningar eller mer gaze i musiken kan hon definitivt nå framgång med framtida verk. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner