Unroyal - Rest in Songs

Sophie Winberg 00:00 7 May 2019

Jag satt här och funderade på vad det egentligen är jag eftersöker med en debut-EP, och kom att tänka på filmvärldens omtalade hiss-pitch. Ni vet, den korta, snärtiga och sälj-iga monolog man har inövad, ifall man nu skulle råka på Steven Spielberg i en hiss och få exakt en minut på sig att övertyga honom att investera 4 miljoner i ens projekt.

Lite så ser jag på en debut-EP. Här har vi fyra spår, som rent krasst ska berätta för mig vad detta band tänkt bidra med till musiksverige om de ges chansen. Med det sagt önskar jag att denna EP skulle vara modigare. Den må vara kompetent utförd, men presenterar oss med en väl bekant ljudbild och smälter ganska sömlöst in i en redan mättad marknad. Unroyal ger oss kompetent 80-talsdoftande indie/elektronica, men har fortfarande kvar att bevisa sin egen unika röst.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.