Unroyal - Rest in Songs

Sophie Winberg 00:00 7 May 2019

Jag satt här och funderade på vad det egentligen är jag eftersöker med en debut-EP, och kom att tänka på filmvärldens omtalade hiss-pitch. Ni vet, den korta, snärtiga och sälj-iga monolog man har inövad, ifall man nu skulle råka på Steven Spielberg i en hiss och få exakt en minut på sig att övertyga honom att investera 4 miljoner i ens projekt.

Lite så ser jag på en debut-EP. Här har vi fyra spår, som rent krasst ska berätta för mig vad detta band tänkt bidra med till musiksverige om de ges chansen. Med det sagt önskar jag att denna EP skulle vara modigare. Den må vara kompetent utförd, men presenterar oss med en väl bekant ljudbild och smälter ganska sömlöst in i en redan mättad marknad. Unroyal ger oss kompetent 80-talsdoftande indie/elektronica, men har fortfarande kvar att bevisa sin egen unika röst.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.