Ulver - Flowers of Evil

Christoffer Bertzell 00:00 1 Sep 2020

Med 2017 års bästa album The Assassination of Julius Caesar i ryggen, är förväntningarna på Kristoffer ”Garm” Rygg och hans manskaps uppföljare enorma. Nu når inte Flowers of Evil riktigt upp till denna mästerliga nivå, men är likväl ett fantastiskt album. Det fortsätter på den inslagna elektroniska stigen, men visar samtidigt på utveckling.

Istället för att fortsätta retroflörta med synthwave och experimentell dansmusik rör sig gänget här närmare den väg Depeche Mode hittade på 90-talet. Där det tidigare albumet tog en närmast totalt digital väg, översätter bandet här det syntiga landskapet till en organisk tolkning, vilket medför en mörkare och dystrare tonalitet till de poppiga melodierna. Ett naturligt steg för ett bandet som också utmärker sig live.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.