Ulver - Flowers of Evil

Christoffer Bertzell 00:00 1 Sep 2020

Med 2017 års bästa album The Assassination of Julius Caesar i ryggen, är förväntningarna på Kristoffer ”Garm” Rygg och hans manskaps uppföljare enorma. Nu når inte Flowers of Evil riktigt upp till denna mästerliga nivå, men är likväl ett fantastiskt album. Det fortsätter på den inslagna elektroniska stigen, men visar samtidigt på utveckling.

Istället för att fortsätta retroflörta med synthwave och experimentell dansmusik rör sig gänget här närmare den väg Depeche Mode hittade på 90-talet. Där det tidigare albumet tog en närmast totalt digital väg, översätter bandet här det syntiga landskapet till en organisk tolkning, vilket medför en mörkare och dystrare tonalitet till de poppiga melodierna. Ett naturligt steg för ett bandet som också utmärker sig live.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.