U.D.O. - We Are One

Christoffer Bertzell 00:00 23 Jul 2020

Jag kan inte undgå att bli lite konfunderad av We Are One. Att skriva ett femton låtar långt album med episka förtecken, ackompanjerad av den tyska arméns orkester under den lätt cringe-aktiga titeln We Are One, må vara ett makalöst ambitiöst projekt och en musikalisk dröm för många, men det betyder inte per automatik att det blir bra.

Efter de senaste två hårda, och lyckade alstren Decadent och Steelfactory, hade jag inte förväntat mig denna ostiga trumpetkavalkad med svulstiga körer som framför heavy metal som om det vore en julföreställning. 

Emellanåt blänker det till av vackra gitarruppvisningar som i instrumentala Blackout och snygga riff i klassiska Rebel Town eller We Strike Back, men det är för många låtar och för mycket lull-lull som sänker helheten. Allt som oftast förstörs det av det underliga tilltalet av en orkester som inte mixar väl med ett traditionellt hårdrocksband, utan snarare dikteras av en identitetskris.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av