Ty Segall – Fudge Sandwich

Patrik Forshage 00:00 7 Nov 2018

När fyra månader passerar utan ett enda litet album från musikvärldens mest produktiva geni hinner man börja bli lite orolig. Men Ty Segall är omtänksam mot sina följare, så när nästa eklektiska dubbelalbum verkar dra ut ytterligare några veckor på tiden slänger han ut ett samarbete eller som här ett spontant coveralbum för att hålla oss lugna. Även om det inte är lika fantastiskt som hans ”riktiga” skivor räcker det för att sänka blodsockerhalten till rimliga nivåer. 

Spencer Davis Groups I’m A Man är elektriskt groovy, och Funkadelics Hit It and Quit It ännu mer så. Att tolka The Dils Class War som en åtminstone inledningsvis mild och delvis akustisk låt är klockrent. Hans Neil Young-tolkning å andra sidan är en lika respektlös taggtråds-throwaway som när Dinosaur massakrerade Lotta Love för ett par decennier sedan. Den förstärker därmed parallellerna mellan Ty Segall och J Mascis ytterligare, som ett av flera Ty Segall-spår att fortsätta dra i. Covers av både Gong och Amon Düül II signalerar dessutom att det kan finnas helt andra riktningar att vänta sig i framtiden dessutom.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

HBJ - Fuck It

Trots att HBJs första singel Dreams gick under radarn för många har jag inte kunnat släppa honom. Presentationen hintade om att något stort var på väg att hända i Uppsala. I ljuset av debut-EPn Fuck It så undrar jag varför Sverige inte har upptäckt HBJ än.