Thomas Stenström - Dreamer

Sophie Winberg 00:00 8 Nov 2019

Att plattor som denna inte släpps i typ maj gör mig så konfunderad. Dessa smittsamma melodier och allsångsvänliga refränger är gjorda för att skrik-sjungas under öppen himmel. Tänk så alla känslofyllda 17-åringar hade tagit den till sitt hjärta på nattbussen hem från parkhänget.

Detta hade jag hunnit tänka flera gånger om redan innan jag ens nått spåret som heter just Sena Sommarnätter. Det här är en sommarplatta som släpps i november, men jag antar att vi får se det som ett extra halvår att memorera texterna till nästa år. Med de radiospins som redan släppa Någon annan kommer få lovar jag att du kommer kunna den utantill vare sig du vill eller inte. 

Själv växte jag tyvärr upp till en blasé person som inte riktigt känner känslor, men Thomas Stenström har tvärtom superdupermycket känslor. Tonårsmycket! Och på denna platta har han blivit ännu bättre att få ner dem på papper. Tonsatta med riktigt förförisk pop är de svåra att värja sig emot. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!