The Kingdom of Evol - Dark Passages - Nocturnal Incidents

Patrik Forshage 00:49 10 May 2012

Först kom Freddie Wadlings Janes Bond-album före jul, sedan Blue For Twos första album på 14 år. Det handlar mindre om att han skulle blivit hyperaktiv och mer om att flera långsamt rullande flerårsprojekt gått i mål ungefär samtidigt, men bara två månader senare kommer nu Freddie Wadlings nästa album. Under namnet The Kingdom of Evol gräver han och Per Svensson ner sig i ödsligt ekande Sisters of Mercy-goth, i Vincent Price-hotfulla recitationer, i skramligt sned psychedelia och i mörk postpunk, med inhopp av auktoriteter som Ebbot, konstnären Leif Elggren, TT-Reuter-legenden Henrik Venant och Joachim Nordwall från Skull Defekts. Och även om produktionen är rätt slarvig skulle den här skivan med den äran ta plats omedelbart efter Cortex You Can’t Kill the Boogeyman om Freddie Wadlings utveckling vore kronologiskt linjär, som vanliga människors. 

Nyckelord: 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!