Stella Explorer – Lost Kingdom

Louise Nylander 13:40 6 May 2023

Stella Explorer var i årets upplaga av Grammisgalan nominerad till “Årets nykomling”. Det blev trist nog ingen vinst den här gången – men det här är bara början för artisten. 

Med sin nya EP Lost Kingdom öppnar hon verkligen upp portarna till sitt alldeles egna universum. Redan i öppningsspåret Questions hittar man personliga och vackra textskildringar som vittnar om en skicklig textförfattare. Men det är inte bara texterna som sticker ut, utan produktionerna och låtskrivandet har ett alldeles eget ID. Det stillsamma, akustiska får möta det stora, atmosfäriska och man kastas ibland tillbaka till ett 90-tal där det elektroniska ljudlandskapet tar sig uttryck i både synt och drum and bass. Det känns som att befinna sig i rymden och ett tv-spel på en och samma gång. 

Spåren består av, som Stella själv beskriver det, ett utforskande av sina egna tankar och texter i vilka hon öppnat upp för att bli mer rak och tydlig. Men bäst in the bunch är Mindgames som i en kombination av luftiga syntar och Stellas luftiga röst verkligen tar oss med in i huvudet på artisten. 

”Och nu ska du gå med mig över havet till dina sinnens ö” som mansrösten i Try again! påpekar och jag följer tveklöst med. Det finns inte mycket mer att säga än att jag och säkert många fler vill följa med på Stella Explorers resa framåt. Lost Kingdom är en fin samling moderna hymner där musikaliteten tar sig uttryck på ett sätt som bara kan anammas och gestaltas av en riktig drömmare.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner