Shovels & Rope – Busted Jukebox Volume 2

Patrik Forshage 00:00 5 Dec 2017

Så vad skiljer en käck samling covers från det äkta paret Michael Trent och Cary Ann Hearst från ett motsvarande erbjudande från vilket tight amerikanskt barband som helst? Genomförandemässigt inte mycket alls, faktiskt. Det är kött-och-potatis-habilt och stadigt rätt igenom, med bara någon överentusiastisk dikeskörning i tolkningar av Chuck Berry och The Clashs Death or Glory

Men med sin status i americanavärlden har parets inbjudningar att gästsjunga inte fallit på hälleberget, så Rhett Miller, Brandi Carlile och John Moreland bidrar alla med utmärkta insatser. Det som till slut höjer kvaliteten över genomsnittet är John Fullbright i en utsökt Cohen- tolkning, och inte minst kombinationen när obegripligt underskattade Nicole Atkins tar Concrete Blondes ljuvliga Joey till nya höjder.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!