Shovels & Rope – Busted Jukebox Volume 2

Patrik Forshage 00:00 5 Dec 2017

Så vad skiljer en käck samling covers från det äkta paret Michael Trent och Cary Ann Hearst från ett motsvarande erbjudande från vilket tight amerikanskt barband som helst? Genomförandemässigt inte mycket alls, faktiskt. Det är kött-och-potatis-habilt och stadigt rätt igenom, med bara någon överentusiastisk dikeskörning i tolkningar av Chuck Berry och The Clashs Death or Glory

Men med sin status i americanavärlden har parets inbjudningar att gästsjunga inte fallit på hälleberget, så Rhett Miller, Brandi Carlile och John Moreland bidrar alla med utmärkta insatser. Det som till slut höjer kvaliteten över genomsnittet är John Fullbright i en utsökt Cohen- tolkning, och inte minst kombinationen när obegripligt underskattade Nicole Atkins tar Concrete Blondes ljuvliga Joey till nya höjder.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

The Coral - Move Through the Dawn

Det förr så unga psychpopbandet har snart hunnit in i medelåldern, och som återförenade och mognare har deras prioriteringar förändrats. Viktigare än vassa friflygande klingande gitarrsolon och andra sinnesutvidgande musikaliska experiment är numera ett gediget hantverksmässigt finslipande, och det är ingen slump att de nämner Traveling Wilburys som en central influens. Fortfarande finns psykedeliska detaljer i nästan varje låt, men det är de noggrant utmejslade melodierna av klassiskt radiosnitt, de stilla gitarrerna och de välavvägda vokalharmonier.