Shovels & Rope – Busted Jukebox Volume 2

Patrik Forshage 00:00 5 Dec 2017

Så vad skiljer en käck samling covers från det äkta paret Michael Trent och Cary Ann Hearst från ett motsvarande erbjudande från vilket tight amerikanskt barband som helst? Genomförandemässigt inte mycket alls, faktiskt. Det är kött-och-potatis-habilt och stadigt rätt igenom, med bara någon överentusiastisk dikeskörning i tolkningar av Chuck Berry och The Clashs Death or Glory

Men med sin status i americanavärlden har parets inbjudningar att gästsjunga inte fallit på hälleberget, så Rhett Miller, Brandi Carlile och John Moreland bidrar alla med utmärkta insatser. Det som till slut höjer kvaliteten över genomsnittet är John Fullbright i en utsökt Cohen- tolkning, och inte minst kombinationen när obegripligt underskattade Nicole Atkins tar Concrete Blondes ljuvliga Joey till nya höjder.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter.