Rural Tapes – Rural Tapes

Love Carbin 00:00 2 May 2021

Rural Tapes har släppt sitt debutalbum Rural Tapes. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om s.k. “self titled” albumnamn. Lite tråkigt kanske. Men men, det är musiken vi är här för! Och den är spännande måste jag säga. Skivan är mestadels instrumental, och är både filmisk och mörk. Det är tydligt att bandet har lyssnat lika mycket på Stereolab och LCD Soundsystems elektroniska experiment, som Philip Glass och Steve Reichs minimalistiska klassiska musik. Men influenserna tar inte slut där, för på skivan ryms även mer Chopinklingande klassisk musik och Coltrane-esk jazz. Vi får även lite världsmusik på andra spåret. 

Det som möjliggör dessa mycket ambitiösa ljudvärldar är basen och trummorna som hela tiden låter typiskt rockiga. Det är tyvärr också vad som håller skivan tillbaka. Under lyssningen så finns det så många intressanta idéer som bandet endast låter finnas i bakgrunden innan de glöms bort. Det är ju trots allt rocklåtar och någon måste ju vilja lyssna på musiken, kanske bandet tänkte. Men jag måste vara lite hård mot Rural Tapes nu, för det här är riktigt bra och spännande, men det kan vara så mycket mer! I framtiden hoppas jag att de försöker frigöra sig från rockgenren vilket i sin tur kommer göra genomslaget större. Men trots det är det här är en skiva som man inte får missa!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

A36 – Area 36

Hans musik är nästan irriterande välproducerad, men på sitt debutalbum sviks han delvis av ett allt för enformigt sound.