Prophets of Rage – Prophets of Rage

Christoffer Bertzell 00:00 18 Sep 2017

Huruvida Prophets of Rage målar rött i en ny generation genom sin aktivistinriktade mission med sin rap metal är svårt att avgöra, men att det är medryckande är det inget snack om. Det har varit tunt med kvalitativ rap metal sedan dess stora genomslag med Rage Against The Machine. Att höra Tom Morellos bluesstänkta riff få sväng igen är alltid välkommet, även om Public Enemy-trion gör ett ganska trött intryck om man jämför med en rapp käft som Zach de la Rocha. Supergruppen har därför lite problem att hålla upp intensiteten under ett helt album och faller lätt i en och samma groovebana. Ett säkert kort för liveupplevelsen, men ganska tråkigt i längden.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Pale Honey - Devotion

Tuva Lodmark och Nelly Daltrey förtjänar er uppmärksamhet. Debuten Fiction kom 2014, och deras andra släpp Devotion gör det tydligt att göteborgsduon redan är oförskämt bekväma i sitt sound, som på LP:n självsäkert pendlar mellan ett gött surfrockband från en Tarantino-film, via riktigt bra minimalistisk rock och vidare till en otröstlig Lykke Li. I Pale Honeys kapabla händer känns det självklart.

Tusks - Dissolve

Tusks första längre skiva lider av alla symptom en debut kan ha, och känns mer som en obligatoriskt inlämnad uppsats än ett passionsprojekt när den snirklar sig igenom sina snarlika spår med en känsla av plikt.

Det bleka plattan sticker aldrig ut. I stunder låter det snarare som ett collage av Londonbaserade Emily Underhills influenser än ett eget verk och även om debuter i viss mån är ursäktade dessa tendenser är det synd, för potentialen finns där. Det mest självsäkra spåret Toronto är också plattans mest spännande.

Makthaverskan — III

Man kan sortera in Makthaverskan i en göteborgsk postpunktradition av starka känslor och stora åthävor om man vill och behöver. Men den energi som alltid fyllt deras starka sånger är samtidigt starkt personlig, och på sitt tredje album brinner den med en intensivt blå låga. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!