Paul Stanley’s Soul Station - Now and Then

Christoffer Bertzell 00:00 28 Mar 2021

Att Kiss frontman Paul Stanley besitter bred musikalisk palett är ingen nyhet i sig, men när den stjärnsminkade sångaren tar ton själv är det fullt fokus på Motown och Philly soul. Och han gör det dessutom bra.

Det är tydligt att han idoliserar 60-talets soul från artister som Otis Redding och Solomon Burke, men i sitt eget format tar Paul Stanley nästan alltid en mer lågmäld och mjukare variant. Det är visserligen snyggt och svängigt, men genom ett välpolerade yttre är det emellanåt farligt nära easy listening-genren som Michael Bolton huserar i.

De nio nytolkningarna av klassiker matchas sömlöst med fem original och även om det kan bli väl lättsmält, är detta en fin hyllning som dessutom är värd att lyssna på. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.