Newkid - AW18

Armani Maleh 00:00 1 Dec 2018

Titeln på Newkids nya EP, AW18,  följer samma modereferens som sommarens släpp SS18. Därför är det otroligt rimligt att jag också fortsätter på modereferensen i linje med min förra recension. Vouge nästa.

Newkids basgarderob, som fastställdes i SS18 utgörs av: 

1. Mysig RnB

2. 10/10 wailande

3. Gulliga rim 

4. Flätor

Nu är flätorna mörka istället för blonda, men annars lutar sig AW18 stabilt mot dessa tidlösa basplagg. Newkid är verkligen duktig på RnB-grejen, men det är de gulliga rimmen som är starkast, hans lyrik är briljant. Kolla exempelvis dessa textrader från avslutningslåten Paranoid: 

”Kan du smsa koden till din port/ Jag är utanför (4523)/ Hoppas du gillar Ashanti/ Jag tycker du är lika kattig”

Ändå så är det inte lika färgstarkt som jag förväntade mig. Möjligtvis var mina förväntningar för höga, jag älskade verkligen SS18. Avsaknaden av ett must-have-plagg som Samma gäri eller Kör med mig påverkar helheten mer än vad jag skulle vilja. Singeln Tyst för länge låter nästan som Justin Biebers Sorry, och nu kan jag inte höra nåt annat.  Enligt honom själv är de två EP:na egentligen ett och samma projekt, vilket känns rimligt. De är olika, i känsla och i stämning men behöver varandra. Eller egentligen behöver AW18 sin föregångare, och inte lika mycket tvärtom. 

Newkid kanske inte har hittat den perfekta vita t-shirten riktigt än, men jag tror starkt att de ultimata måtten och passformen är inom räckhåll. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Beabadoobee - Love Worm EP

Brittiska Bea Regner är frontpersonen bakom Beabadoobee. Hon är bara 18 år och har redan lyckats med det många drömmer om - att ta sina flickrumsinspelningar och omvandla dem till flera miljoner streams.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!