Nadja Evelina - Vi?

Tina Rosenfink 00:14 6 May 2019

Efter det hyllade samarbetet med Jonas Lundqvist och en otroligt uppskattad EP har förväntningarna på fullängdaren Vi? varit skyhöga. Och med en stor lättnad kan jag härmed berätta att Nadja Evelina är minst så bra som vi önskat oss. Kanske till och med bättre än så. Jag vågar nästan påstå att Veronica Maggio har fått en efterträdare.

Nadja Evelina bjuder in oss till sin värld som består av romanser, fylla och lyckorus. I sann sad girl-andra handlar många av spåren om att må piss och härleda smärtan till en man. Men i eländet finns det också hoppfullhet och vi följer Nadja Evelinas emotionella resa när hon försöker göra sig kvitt besvären.

Många textrader låter som tagna ur Sandra Beijers böcker eller blogg, som förslagsvis “jag vill ändå vara ensam, hörlurar längst med Bondegatan” eller jag vet inte var du somnar för du ska aldrig mer se mig vaknafrån skivans sista spår. Och vare sig man tycker om det här något pretentiösa och detaljrika sättet att skriva på eller inte, så är det djupt berörande och välbekant.  Under hela min ungdom har jag sökt efter ord som dessa för att förklara mina känslor med, och nu gör Nadja Evelina det åt mig.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Myra Granberg - Bara hälften kvar

Förmodligen känner de flesta till Myra Granberg främst genom hennes superhit Tills mitt hjärta går under, en kärleksförklaring tillägnad hennes lillasyster. Låten slog igenom stort och har streamats åtskilliga gånger på Spotify, rättare sagt över 26 miljoner gånger. Och i våras sällskapade Myra Granberg självaste Miss Li på hennes turné och den annalkande sommaren skulle givetvis bjudit på storslagna planer.

Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.