Michael Kiwanuka – Kiwanuka

Sophie Winberg 15:57 2 Nov 2019

Michael Kiwanukas nya självbetitlade platta är en underbar liten sådan. Den London-baserade artistens tredje album faller in i kategorin musik som är behaglig att bara slölyssna på, men blir riktigt berörande om du ger den din fulla uppmärksamhet.

Plattan är för artisten ett mycket personlig utforskande av hans egen identitet, men är också ett stycke utmärkt musikproduktion. Kiwanukas lena röst och lekfulla arrangemang gör mig lycklig. Jag faller speciellt för den retro-souliga Living in Denial och folkiga I’ve Been Dazed, ett spår som påminner mig om Eddie Vedders soundtrack till Into the Wild.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.