Mastodon - Once More 'Round The Sun

Christoffer Bertzell 00:00 25 Jun 2014

Det är unik förmåga att lyckas få det komplicerade att låta enkelt. Vad som ena stunden är en bekväm hemvist för smaklökarna, kan abrupt orsaka ett emotionellt kaos i gommen. Du vet aldrig riktigt vad du får med Mastodon.

Trots att nya intryck medvetet klättrar vilse på outforskade grenar, vet Mastodon alltid exakt vad de vill. Det finns aldrig någon tvekan, bara en konstnärlig självsäkerhet i utförandet som rymmer mer än rockens musikaliska mångfald. Once More 'Round The Sun är en raffinerad delikatess, där det tekniska finliret samsas med tyngden, för att ge större plats åt melodierna.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.