Maia Hirasawa - Bättre

Tina Rosenfink 00:00 20 May 2020

Maia Hirasawas skiva Bättre handlar om att befinna sig i kris, men inte i den globala krisen till följd av ett virus, utan ett personlig kris som i dagens ljus kan uppfattas som futtigt i jämförelse. Den här skivan handlar nämligen om Maia Hirasawas 40-årskris.

Och trots att den här skivan har en ängslig utgångspunkt som grundar sig i paralyserande tankar om liv och död, så är det här ett väldigt glad och upplyftande verk. Det känns skönt att höra om hennes tillvaro pre pandemin, just eftersom den här typen av lättsamma bekymmer är en sån raritet. Hirasawa påminner oss om hur livet var innan allt blev skevt. 

Titelspåret är tonsättande för samtliga spår och den positiva känslan genomsyrar Bättre, och till min förtjusning finns det likheter med And I found this boy som hon slog igenom med 2007. Det finns även en stor mängd kreativitet som Hirasawa tagit vara på när hon experimenterat med bland annat samplingar. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.