Mabel - High Expectations

Sophie Winberg 00:00 8 Aug 2019

Den brittiska stjärnan Mabel må vara Neneh Cherrys dotter, men hennes opersonliga pop skvallrar inte om några släktband till det avslappnat coola och konstnärliga hennes mamma behärskar med lätthet. 

23-åriga Mabel är extremt kapabel, men med denna typ av allmängiltiga musik och lättsmälta image riskerar hon samma öde som landsmaninnorna Rita Ora och Ellie Goulding, och kommer till slut få finna sig i att sjunga refränger på andra artisters låtar. 

Det är omöjligt att inte jämföra Mabel med Dua Lipa - de två unga brittiska sångerskornas musik är ibland förvirrande lik - men tyvärr låter Mabels debut bara som en lång radda spår Dua Lipa ratat. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Courtney Marie Andrews — Old Flowers

”I did not lie when writing these songs”, har Courtney Marie Andrews sagt om skivan, och det hörs. Att Old Flowers är hennes mycket allvarsamma sätt att bearbeta att ett långt förhållande ändats präglar i högsta grad både stämningar och texter, som hanterar sorg genom bitterljuva minnen, försök till rationaliseringar och uppgivna men inte ironiska lyckönskningar till exet.