Lil Boom – Odessa's Garden

Morgan Storesund Skarin 00:00 14 Jan 2021

Lil Boom är en av många artister inom den än levande vågen av fumligt ihopsatta beats och underligt levererade bars som en gång i tiden kallades för soundcloud-rap. Vi vet alla vad det innebär vid det här laget. Det var cirka fem år sedan det hela drog igång, med Lil Uzi Vert i spetsen. 

Men vad som skiljer den banbrytande Lil Uzi Vert och alla dessa rappare som följt hans spår är egentligen två saker. Det ena är att Lil Uzi Vert faktiskt har något, han är helt enkelt bra. Och det andra är att han var först, det han gjorde och gör är originellt. Hans efterföljare saknar båda, och ja, det inkluderar även Lil Boom. 

Visst, soundcloudrap har utvecklats och kallas numera meme-rap. Hiphop som inte bara når tonåringar på soundcloud, utan dessutom passar perfekt för memes och Tik toks. Ändå låter Lil Boom och den nya generationen internet-rappare ungefär likadant som de som kom innan, fast sämre. Redan vid valet av artistnamn misslyckas Lil Boom att vara originell och härmaperiet bara fortsätter. Estetiken, animereferenserna, musiken. Är det inte dags snart? För denna seglivade genre att tacka för sig? En gång för alla.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!