Låpsley - These Elements EP

Sophie Winberg 00:00 22 Nov 2019

23-åriga Holly Fletchers artisteri har varit på brinken till mainstreamframgång länge. Men trots höga streaming-siffror ligger britten fortfarande och sjuder en bit ner på albumlistorna. Jag tror inte den här EPn kommer ändra på det, trots att hennes artpop är extremt välproducerad och högkvalitativ. Låpsley tycks nämligen vägra kompromissa med sitt sound för att klättra på listorna.

Men för oss som musiken väl når gör det den bara än bättre. EP:n har ett mer vuxet sound än debuten. Vemodigt, eftertänksamt och hårdare. Plattans allra starkaste stund är Ligne 3, som är underbar ambient/alternativ r'n'b med brittisk melankoli. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.