Låpsley - These Elements EP

Sophie Winberg 00:00 22 Nov 2019

23-åriga Holly Fletchers artisteri har varit på brinken till mainstreamframgång länge. Men trots höga streaming-siffror ligger britten fortfarande och sjuder en bit ner på albumlistorna. Jag tror inte den här EPn kommer ändra på det, trots att hennes artpop är extremt välproducerad och högkvalitativ. Låpsley tycks nämligen vägra kompromissa med sitt sound för att klättra på listorna.

Men för oss som musiken väl når gör det den bara än bättre. EP:n har ett mer vuxet sound än debuten. Vemodigt, eftertänksamt och hårdare. Plattans allra starkaste stund är Ligne 3, som är underbar ambient/alternativ r'n'b med brittisk melankoli. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage.