Kindness - Something Like A War

Sophie Winberg 00:00 8 Sep 2019

Kindness tillhör en samtida rörelse, ledd av drottning Solange och kung Sampha, som utforskar vad popmusik egentligen får vara. De klassiska strukturerna ifrågasätts och det är högt i tak. Anything goes. När det är bra är det enormt befriande

Problemet med just Something Like A War är att det inte helt sällan känns som att slira ner för en brant backe där ingen riktigt styr. Musiken rullar på, men som lyssnare funderar jag lite på vem som egentligen håller i ratten. Plattan funkar därför bäst när en gästartist tar tyglarna och lägger en vers eller refräng. Deras inspel blir trygga öar, på vilka jag kan andas ut åt den tillfälliga strukturen som uppstår. 

Brittiska Adam Bainbridge spenderade sin barndoms somrar i Halmstad av alla ställen, och på hens tredje platta duggar det tätt med svenska kollaboratörer, bland dem Seinabo Sey och Robyn. De blir plattans höjdpunkter. 

 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.