Kindness - Something Like A War

Sophie Winberg 00:00 8 Sep 2019

Kindness tillhör en samtida rörelse, ledd av drottning Solange och kung Sampha, som utforskar vad popmusik egentligen får vara. De klassiska strukturerna ifrågasätts och det är högt i tak. Anything goes. När det är bra är det enormt befriande

Problemet med just Something Like A War är att det inte helt sällan känns som att slira ner för en brant backe där ingen riktigt styr. Musiken rullar på, men som lyssnare funderar jag lite på vem som egentligen håller i ratten. Plattan funkar därför bäst när en gästartist tar tyglarna och lägger en vers eller refräng. Deras inspel blir trygga öar, på vilka jag kan andas ut åt den tillfälliga strukturen som uppstår. 

Brittiska Adam Bainbridge spenderade sin barndoms somrar i Halmstad av alla ställen, och på hens tredje platta duggar det tätt med svenska kollaboratörer, bland dem Seinabo Sey och Robyn. De blir plattans höjdpunkter. 

 

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av