Kindness - Something Like A War

Sophie Winberg 00:00 8 Sep 2019

Kindness tillhör en samtida rörelse, ledd av drottning Solange och kung Sampha, som utforskar vad popmusik egentligen får vara. De klassiska strukturerna ifrågasätts och det är högt i tak. Anything goes. När det är bra är det enormt befriande

Problemet med just Something Like A War är att det inte helt sällan känns som att slira ner för en brant backe där ingen riktigt styr. Musiken rullar på, men som lyssnare funderar jag lite på vem som egentligen håller i ratten. Plattan funkar därför bäst när en gästartist tar tyglarna och lägger en vers eller refräng. Deras inspel blir trygga öar, på vilka jag kan andas ut åt den tillfälliga strukturen som uppstår. 

Brittiska Adam Bainbridge spenderade sin barndoms somrar i Halmstad av alla ställen, och på hens tredje platta duggar det tätt med svenska kollaboratörer, bland dem Seinabo Sey och Robyn. De blir plattans höjdpunkter. 

 

 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.