Jackie Mere – Everything’s Conditional

Hugo Göthberg 18:12 10 Nov 2023

I somras släppte Jackie Mere, eller Jaqueline Brantsberg som hon egentligen heter, sin debut-EP Valentino. Fyra välvalda låtar som verkligen fick en att spetsa öronen för vad som skulle komma från den skönsjungande göteborgaren. EP:n visade sig vara den perfekta uppvärmningen och Mere levererar nu sin debutplatta Everything’s Conditional med pompa och ståt.

För att vara en debutplatta är det ett positivt överraskande dynamiskt projekt. Många artister behöver kämpa ett tag för att hitta sitt signum, men Mere känns redan ganska självklar. Det är snyggt genreblandande med både pop, soul och bluesinfluenser. Det snålas inte på storbandskänslan och låtar som Stick Around och Hire Someone To Break Your Heart gör mig som brassälskare helt lyrisk.  Med sin stora och proffsiga röst lyckas Mere också bära de här produktionerna, något man inte ska ta helt förgivet. Brava!

Albumet är starkare än sommarens EP och det mycket tack vare låtvariationen. Vi får de storslagna produktionerna men vi får också de mer avskalade balladerna. Men det är också där vi finner Meres akilleshäl. Artistens kommande utmaning blir att komma åt nerven i det avskalade. För det är som att något händer och texterna faller plötsligt platt. Vi vill tro på det hon sjunger men just nu är det inte hela vägen där. Men när Mere låser upp dörren till vemodet, vilket hon utan tvekan kommer att lyckas med, kommer det vara fullständigt game over.

En spännande utveckling är att vänta för Jackie Mere. Vi må bara vara i gryningen av hennes karriär, men det kan nog vara så att vi ser Sveriges framtida souldrottning sakta men säkert blomma ut mitt framför oss. Det här är någon att hålla ögonen på. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner