Heat - H.E.A.T. II

Christoffer Bertzell 00:00 27 Feb 2020

Efter 2017 års vattendelare Into the Great Unknown, som var ett uppfriskande initiativ av en mer modernt pop-orienterad aor, går Heat tillbaka på H.E.A.T. II till ett sound som har mer gemensamt med deras mer traditionella grund. Det är inte förvånande.

Bluesiga heavy metal-riff samsas med synthwave-keyboards som ger utrymme åt Erik Grönwalls alltid så imponerande, riviga stämband. Här plockar gänget fram det 80-talsrotade melodisinnet från 2012 års makalösa album Address the Nation och en boostad riffig tyngd som anades på 2014:s Tearing Down the Walls

Det är inte något tvivel om att Dave Dalone och Jona Tee har gjort rätt i att producera detta album själva. Bandet låter mer enhetliga och fokuserade än på länge.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?

Tussilago - Sense of Me

Efter ett längre uppehåll är kritikerrosade Tussilago tillbaka med nya musik som bygger vidare på bandets karaktäristiska drömska sound. Singeln Sense Of Me, som släpptes redan i november förra året, är tonsättande för skivan med samma namn och lyssnaren hör att inspirationen är hämtad från Tame Impala och Brian Eno. På skivan har även Petter Winnberg från Amason och Tityo, för att nämna några namn, lämnat sitt avtryck.