Hank von Hell - Dead

Christoffer Bertzell 00:00 13 Jun 2020

Hank von Hell kom tillbaka med dunder och brak i slutet av 2018 med en lekfull smocka av melodisk punkrock. Förvånansvärt nog har han sedan dess redan hunnit spela in det nya albumet Dead.

Till skillnad från 2018 är inte längre gitarristen Cat Casino (Deathstars) med i låtskrivarteamet som dock fortfarande kretsar kring Hans-Erik Dyvik Husby och A.W Nine. Istället har en bred palett av gäster bjudits in, bland annat den brittiske Ghost- och Rammstein-producenten Tom Dalgety.

Resultatet ljuder maffigt och är mer modern i sin rockorientering än comeback-plattan. Soundet känns som anpassat för arenarock där metal med punkig attityd á la Danko Jones möter den något tuffare mainstream popmusiken av Pink. Det är lite spretigt emellanåt, men väldigt medryckande. Jag kan inte undvika att fundera på hur det hade om Dalgety hade fått hålla i hela produktionen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra. 

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.