Hank von Hell - Dead

Christoffer Bertzell 00:00 13 Jun 2020

Hank von Hell kom tillbaka med dunder och brak i slutet av 2018 med en lekfull smocka av melodisk punkrock. Förvånansvärt nog har han sedan dess redan hunnit spela in det nya albumet Dead.

Till skillnad från 2018 är inte längre gitarristen Cat Casino (Deathstars) med i låtskrivarteamet som dock fortfarande kretsar kring Hans-Erik Dyvik Husby och A.W Nine. Istället har en bred palett av gäster bjudits in, bland annat den brittiske Ghost- och Rammstein-producenten Tom Dalgety.

Resultatet ljuder maffigt och är mer modern i sin rockorientering än comeback-plattan. Soundet känns som anpassat för arenarock där metal med punkig attityd á la Danko Jones möter den något tuffare mainstream popmusiken av Pink. Det är lite spretigt emellanåt, men väldigt medryckande. Jag kan inte undvika att fundera på hur det hade om Dalgety hade fått hålla i hela produktionen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!