GRANT – Truth & Consequences

Emma Thimgren 12:00 28 May 2022

GRANT har sedan debuten 2017 hunnit anta en rad olika musikaliska skepnader. På hennes andra album Truth & Consequences har hon kommit till en ny musikalisk anhalt, det är både mer experimentellt och självsäkert.

Produktionerna är hypnotiskt medryckande och GRANT serverar tillsammans med producenten Peter Kvint hit efter hit. Hon är likt Zara Larsson en av ett fåtal svenska artister av sann internationell kaliber. Det är storslaget och mäktigt. Visionen är tydlig och väl presenterad, inget lämnas åt slumpen. Ledordet för varje låt tycks vara större och bättre än föregående spår.

Men det är så pass mastigt och köttigt att andrummen är få. Tempot är opassande högt och de musikaliska elementet får ofta inte klinga ut utan blir avhuggna, vilket gör att det känns onödigt jäktat. I dessa fall blir musiken en barriär för texten snarare än en förmedlare, vilket är synd eftersom GRANT är en skicklig textförfattare. Därför tilltalar låtar som Possible Conversations mig mer.

Truth & Consequences etablerar en bredare ljudbild som jag vill höra mer av. Men då behöver den passionerade men yviga glöden utkristalliseras i något mer greppbart och mindre flyktigt.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner