FLETCHER – Girl of my dreams

Frida Windelhed 14:44 22 Sep 2022

På breakup-skivan Girl of my dreams blottar sig Fletcher en aning för mycket, och då menar jag inte på omslaget där popartisten poserar halvnaken. Jag menar att skivans tretton låtar, nästan samtliga med explicit-märkningen intill titeln, blir intima till en grad som till slut känns … problematisk. De handlar nämligen alla om en och samma person: sångerskans ex-flickvän.

Albumets första singel Becky’s so hot har redan väckt lite utav en kontrovers, då Fletcher vänder sig till exets nya tjej på ett sätt som gränsar till trakasserier med rader som ”guess you're gettin' fucked real good now" och ”I wanna know how she tastes”. För att inte tala om låten Better versio” och raden ”do you think of me when you fuck her?”. Det är bara creepy.

Och det blir lite töntigt. Jag kan inte låta bli att grimasera när Fletcher sjunger ”if you’re gonna lie do it in my bed”, och raden ”she flame emoji wow” får mig att tänka på den där memen med en gammal Steve Buscemi där han med bakvänd keps och en skateboard på axeln säger: ”how do you do, fellow kids?”

Refrängerna är hookiga på ett sätt som känns lite väl medvetet TikTok-vänliga. Och det faktum att varje låt handlar om exakt samma sak – du gissade rätt: exflickvännen – skvallrar om att snarare än att ha skrivits som ett album, det vill säga en kompletterande helhet, är låtarna helt enkelt skrivna som en samling låtar att streama var och en för sig.

Så, det är ansträngt och absolut töntigt, men – om jag ska vara ärlig – jävligt catchy. Jag skulle i sanningens namn inte bli ledsen om jag hörde någon av låtarna på dansgolvet på någon gayklubb i höst. Fletcher gör en grym sånginsats, låtarna är riktigt bra producerade, och flera av dem har breakdowns som får en att automatiskt nicka med huvudet – vare sig man vill det eller ej. Allra bäst är Sting, som med en riktig banger till refräng tyvärr ligger först på skivan och blir lite utav ett för tidigt klimax.

Den pubertala tonen på texterna gör det tydligt att Fletchers tilltänkta målgrupp främst består av tonårsqueers, och det är i sig inte på något sätt fy skam. Fletcher kan göra massa nytta för unga queers utan att skivan är något mästerverk, och för all del, låt TikTok-duetterna flöda! Bara Fletcher lämnar sitt stackars ex ifred.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner