Enforcer — Zenith

Christoffer Bertzell 00:00 10 May 2019

Att de har funnits en ådra av en mer mjukrockig sida hos Enforcer har inte varit någon hemlighet, men det har dolts mycket väl bakom deras hårda nitklädda heavy metal-yttre. Detta femte album tar ett språng framåt i en annan riktning än den makalösa och vildsinta ton som exploderade på 2015 års speed metal-leverans From Beyond. Zenith är fortfarande präglad av New Wave of British Heavy Metal i sig, men rymmer lika mycket av 80-talistisk pomp rock där influenser från Styx, Magnum och Thin Lizzy tar stor plats. Detta kan ibland te sig som en ganska skarp kurva för bandet, vars högoktaniga och vilda metal var en stor styrka. Det är en intressant väg de tar här, men inledningen på detta spår är onekligen något skakig.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.