Enforcer — Zenith

Christoffer Bertzell 00:00 10 May 2019

Att de har funnits en ådra av en mer mjukrockig sida hos Enforcer har inte varit någon hemlighet, men det har dolts mycket väl bakom deras hårda nitklädda heavy metal-yttre. Detta femte album tar ett språng framåt i en annan riktning än den makalösa och vildsinta ton som exploderade på 2015 års speed metal-leverans From Beyond. Zenith är fortfarande präglad av New Wave of British Heavy Metal i sig, men rymmer lika mycket av 80-talistisk pomp rock där influenser från Styx, Magnum och Thin Lizzy tar stor plats. Detta kan ibland te sig som en ganska skarp kurva för bandet, vars högoktaniga och vilda metal var en stor styrka. Det är en intressant väg de tar här, men inledningen på detta spår är onekligen något skakig.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av