Enforcer — Zenith

Christoffer Bertzell 00:00 10 May 2019

Att de har funnits en ådra av en mer mjukrockig sida hos Enforcer har inte varit någon hemlighet, men det har dolts mycket väl bakom deras hårda nitklädda heavy metal-yttre. Detta femte album tar ett språng framåt i en annan riktning än den makalösa och vildsinta ton som exploderade på 2015 års speed metal-leverans From Beyond. Zenith är fortfarande präglad av New Wave of British Heavy Metal i sig, men rymmer lika mycket av 80-talistisk pomp rock där influenser från Styx, Magnum och Thin Lizzy tar stor plats. Detta kan ibland te sig som en ganska skarp kurva för bandet, vars högoktaniga och vilda metal var en stor styrka. Det är en intressant väg de tar här, men inledningen på detta spår är onekligen något skakig.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Christian Kjellvander - About Love and Loving Again

Att improvisationerna tillsammans med Tonbruket på Doom Country tidigare i år har gjort djupa avtryck hos Christian Kjellvander är uppenbart. Liksom i det samarbetet ger Christian Kjellvander sångerna utrymme att etablera sig och utvecklas över lång tid, ofta mer än sju minuter. Därmed finns gott om utrymme för små improviserade finesser och utsvävningar, och särskilt Per Nordmark på trummor försitter inte sådana tillfällen.

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra.