Enforcer - From Beyond

Christoffer Bertzell 00:00 28 Feb 2015

Arvikas Enforcer är som tidsgjutna för den rådande retrovågen inom metal. Deras energi blåser liv i den furiösa kraft det tidiga 80-talets genredefinierande album Kill ém All, Too Fast for Love och Melissa besitter. Det är ett tidlöst sound som strävar långt bort från den nutida polerade produktionen, lika mycket ett förvaltat historiearv som en motvikt till hårdrockens invanda spår. Bandet vågar nu förlita sig mer på deras förmåga att skapa mystik och sväng än att bara köra på i 100 knyck. Utvecklingskurvan är spikrak och de tar med varje platta ett kliv närmare sitt stora erkännande. Det kommer snart.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

A Girl Called Eddy - Been Around

På sitt debutalbum balanserade A Girl Called Eddy - eller Erin Moran som hon kallas i vardagen - på slak lina mellan Dusty Springfield och Nancy Sinatra, och med en elegant ekande retroproduktion signerad Richard Hawley är det fortfarande en pärla att upptäcka såhär 16 år senare.