Enforcer - From Beyond

Christoffer Bertzell 00:00 28 Feb 2015

Arvikas Enforcer är som tidsgjutna för den rådande retrovågen inom metal. Deras energi blåser liv i den furiösa kraft det tidiga 80-talets genredefinierande album Kill ém All, Too Fast for Love och Melissa besitter. Det är ett tidlöst sound som strävar långt bort från den nutida polerade produktionen, lika mycket ett förvaltat historiearv som en motvikt till hårdrockens invanda spår. Bandet vågar nu förlita sig mer på deras förmåga att skapa mystik och sväng än att bara köra på i 100 knyck. Utvecklingskurvan är spikrak och de tar med varje platta ett kliv närmare sitt stora erkännande. Det kommer snart.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av