Dream Theater - Distance Over Time

Christoffer Bertzell 00:00 3 Mar 2019

Som ett av mina absoluta favoritband har jag följt Dream Theater sedan ung ålder och det har varit med sorg som jag har funnit dem ganska ointressanta sedan medgrundaren Mike Portnoy lämnade skeppet 2010. På detta nya alster har låtskrivandet ett mer direkt tilltal (i stor kontrast till oerhört ojämna föregångaren The Astonishing). Även om det bjuds på en hel del tekniska utsvävningar är det deras oerhörda känsla för att låta melodier agera lika tydliga berättare som lyrik, som sätter dem på banan igen. Jag finner fortfarande att något saknas i bandets själ, men det märks att detta är mer av en gemensam produkt än en hårt hållen studiosession av gitarristen och medgrundaren John Petrucci. Med Distance Over Time slår jänkarna näven i bordet som de rättmätiga kungarna över progressiv metal de är.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott