Daniel Romano - Finally Free

Tina Rosenfink 00:00 30 Nov 2018

Cowboyhatt. Röka cigarett med tummen och pekfingret. Prata sig ur problem med lagen. Det är några saker som jag vill tro beskriver Daniel Romano. Finally Free är hans senaste släpp och det är en mångsidig och personlig skiva som framställer Romano som lite illavarslande. Romano utstrålar en viss Ted Bundy-vibb - det vill jag egentligen inte säga för det känns elakt att jämföra en musiker med en seriemördare. Men det jag försöker säga att han lockar in oss i en falsk trygghet om att den här skivan är som vilken skiva som helst, men bakom de nio låtarna gömmer sig ett spännande äventyr som nödvändigtvis inte vill oss gott. Lyssna på The Long Mirror Of Time och sveps med i en riskabel eskapad.

Skivbolag: 
Artist: 
3 Visa kommentarer (3)

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.