Dagens julskiva — Rodney Crowell - Christmas Everywhere

Patrik Forshage 00:00 13 Dec 2018

”The season starts in August now, we’ll see you in the mall”. Redan med den inledningen markerar Rodney Crowell att hans julalbum inte blir särskilt traditionellt. I tolv nyskrivna låtar gör han Intensiv Texas swing som andas Lyle Lovett i Very Merry Christmas, sorgsna ballader eller smart countryrock med humor, allvar och rätt mycket vemod. Christmas Makes Me Sad är visserligen munter, till skillnad från dystra Merry Christmas From An Empty Bed

De jular han själv upplevde under uppväxten var kanske inte var så idylliska, och här är sångtexterna befolkade av personer som är ensamma eller i fel sällskap, och där det enda pappa önskar sig i julklapp är ”a stiffer drink”. 

Inte ens en avslutande gammal 80-talsinspelning av Rodney Crowells döttrar i All for Little Girls & Boys blir sådär sliskigt inställsam som julsånger annats har en tendens att vara. Rodney Crowells Christmas Everywhere är en julskiva för personer som inte tycker om vare sig julen eller julskivor. 

 

Skivans finaste julgranspynt: Faktiskt hela skivan

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.