Dagens julskiva — Rodney Crowell - Christmas Everywhere

Patrik Forshage 00:00 13 Dec 2018

”The season starts in August now, we’ll see you in the mall”. Redan med den inledningen markerar Rodney Crowell att hans julalbum inte blir särskilt traditionellt. I tolv nyskrivna låtar gör han Intensiv Texas swing som andas Lyle Lovett i Very Merry Christmas, sorgsna ballader eller smart countryrock med humor, allvar och rätt mycket vemod. Christmas Makes Me Sad är visserligen munter, till skillnad från dystra Merry Christmas From An Empty Bed

De jular han själv upplevde under uppväxten var kanske inte var så idylliska, och här är sångtexterna befolkade av personer som är ensamma eller i fel sällskap, och där det enda pappa önskar sig i julklapp är ”a stiffer drink”. 

Inte ens en avslutande gammal 80-talsinspelning av Rodney Crowells döttrar i All for Little Girls & Boys blir sådär sliskigt inställsam som julsånger annats har en tendens att vara. Rodney Crowells Christmas Everywhere är en julskiva för personer som inte tycker om vare sig julen eller julskivor. 

 

Skivans finaste julgranspynt: Faktiskt hela skivan

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Svart katt - Allt blir nog bra EP

Som en blandning av Masshysteri och Hästpojken, men också alldeles unikt. Svart katt är ett snabbt band som smiter ut i natten och får med sig alla ut på äventyr. Är det poppig punk eller punkig pop?