Dagens julskiva — J.D. McPherson - Socks

Patrik Forshage 00:26 10 Dec 2018

Det enda Chuck Berry ville ha i julklapp var en röd elektrisk rock’n’roll-gitarr, och den har gått i arv till J.D. McPherson. Han firar in säsongens högtidligheter med en skiva full av ärkeretro - rockabilly, den äldsta sortens rhythm’n’blues, jump och ursprunglig rock’n’roll.

I hans firande kommer inte tomten på någon traditionell gammal släde, J.D. McPhersons Santa’s got a Mean Machine från ’51 , och i julklappsstrumpan kan nog hamna både knogjärn och brylcreem. Det är den här sortens skivor som gör tanken på att julen vara än till påska uthärdlig.

 

Skivans finaste julgranspynt: Holly, Carol, Candy and Joy och Hey Skinny Santa

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.