Dagens julskiva — J.D. McPherson - Socks

Patrik Forshage 00:26 10 Dec 2018

Det enda Chuck Berry ville ha i julklapp var en röd elektrisk rock’n’roll-gitarr, och den har gått i arv till J.D. McPherson. Han firar in säsongens högtidligheter med en skiva full av ärkeretro - rockabilly, den äldsta sortens rhythm’n’blues, jump och ursprunglig rock’n’roll.

I hans firande kommer inte tomten på någon traditionell gammal släde, J.D. McPhersons Santa’s got a Mean Machine från ’51 , och i julklappsstrumpan kan nog hamna både knogjärn och brylcreem. Det är den här sortens skivor som gör tanken på att julen vara än till påska uthärdlig.

 

Skivans finaste julgranspynt: Holly, Carol, Candy and Joy och Hey Skinny Santa

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Avey Tare - Cows on Hourglass Pond

Avey Tare, mest känd som grundaren av bandet Animal Collective, är aktuell med sin tredje soloplatta. Jag känner Avey Tare genom hans otroliga projekt Avey Tare's Slasher Flicks där han tillsammans med Angel Deradoorian (Dirty Projector) och Jeremy Hyman (Ponytail) gav ut skivan Enter the Slasher House. Det är märklig Halloweenskiva som skiljer sig mycket från Tares vanliga sound. Har du inte lyssnat på Little FangEnter the Slasher House så gör det omedelbart.