Crematory - Oblivion

Christoffer Bertzell 15:04 15 Apr 2018

Nyligen deklarerade tyska Crematory att ifall deras fans inte lyfte på arslena och köpte biljetter till deras turné så skulle de vara tvungna att lägga ner. Och det är nog inte en så dum idé. Fram till millennieskiftet när deras death metal korsats över till en melodisk goth metal hade de fortfarande relevans, sedan följde en fyra år lång paus och så borde det ha fortsatt. Denna gothindustriella hybrid som existerar i dag är en blek kopia av det gamla bandet. Låtarnas platta formula består av hejdlöst uttjatade staccatoriff eller ackordplöjande med ofta pinsamt fraserad growl som toppas med rensjungna refränger i fantasilös power metal-vibe. Det duger inte och har inte gjort det på länge.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.

Nord & Syd - 80%

För fem år sedan debuterade Nord & Syd med den kritikerrosade plattan Som en människa och nu är de äntligen tillbaka med nytt material. Om du undrar varför det dröjt så lång tid med att följa upp succén så beror det på följande: bandmedlemmarna har skaffat fem barn, haft två diskbråck, flyttat sex gånger, inlett nya relationer och bytt jobb ca tio gånger.

Jag blir utbränd av att läsa det.

Jonas Bergsten - Varm vidrig sommar

På sitt andra album fortsätter Jonas Bergsten sjunga välbalanserad och skevt fraserad vispop med privata livsiakttagelser och stadig lokalförankring i Umeå i såväl texter som Annika Norlin-duett. Deras Minnet kanske väljer bort det dåliga är ett av flera utmärkta spår, intill den spröda Säg nånting som gör att jag kan och den politiskt förtvivlade Fiender. Men hur sympatiskt och trevligt det än är blir det aldrig angeläget.