Crematory - Oblivion

Christoffer Bertzell 15:04 15 Apr 2018

Nyligen deklarerade tyska Crematory att ifall deras fans inte lyfte på arslena och köpte biljetter till deras turné så skulle de vara tvungna att lägga ner. Och det är nog inte en så dum idé. Fram till millennieskiftet när deras death metal korsats över till en melodisk goth metal hade de fortfarande relevans, sedan följde en fyra år lång paus och så borde det ha fortsatt. Denna gothindustriella hybrid som existerar i dag är en blek kopia av det gamla bandet. Låtarnas platta formula består av hejdlöst uttjatade staccatoriff eller ackordplöjande med ofta pinsamt fraserad growl som toppas med rensjungna refränger i fantasilös power metal-vibe. Det duger inte och har inte gjort det på länge.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Laura Stevenson - Big Freeze

Laura Stevenson är en artist vars musik låter så himla bekant utan att jag någonsin hört den innan. Det är poppig indie med countryinslag som kanske inte är så innovativ men eftersom igenkänningen är så stor känns musiken trygg och jag tycker genast om det. Laura Stevenson är vad Lana Del Rey hade varit om hon aldrig bytt namn och flyttat till Hollywood.

Ex Hex - It’s Real

”Powertrio” kallar sig det här Washington D.C.-bandet, och om det är ett begrepp som klingar sjuttiotal är det ingen slump. På sitt andra album riffar Mary Timony piggt och hårt över Betsy Wrights och Laura Harris stompiga glamrytmer, och om inte Joan Jett tar åt sig äran av hur hon sjunger är orsaken enbart ödmjukhet.