Cradle of Filth - Cruelty and the Beast (Re-Mistressed)

Christoffer Bertzell 00:00 20 Nov 2019

Detta makalösa porträtt av den mytiska grevinnan Elizabeth Bathory och hennes omättliga törst på att bada i unga kvinnors blod har aldrig tonsatts så fenomenalt som här. Den burkiga originalproduktionen från 1999 lämnade dock mycket att önska, framför allt det tunt plastiga trumljudet. Nu 20 år senare får vi äntligen en helt omarbetad mixning och master som ljuder fantastiskt. 

Visserligen hade jag hoppats på ett än mer organiskt och djupare tryck i trummorna, men skillnaden är fortfarande enorm. Varje taktbytes nyans och slag från Nicholas Barker lyfts nu fram, värdigt en extrem metal-produktion. Men det är inte bara trummorna som fått sig ett uppryck. Nyanser från keyboards, stråkar och den kvinnliga körsången visar upp melodier och stämmor som tidigare inte kom fram. 

Detta blev också de omtvistade black metal-britternas sista album som så karaktäristiskt kombinerade en furiös bas av vassa aggressiva riff med en mörkt erotisk vampyrgotik. Om du ännu inte lyckats ta till dig Cradle of Filths speciella tolkning av black metal är det en ypperlig chans nu.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!