Bush - The Kingdom

Christoffer Bertzell 23:18 29 Jul 2020

På sitt åttonde album är Bush uppfriskande hårda i sitt riffande. Det är tyngre, svängigare och generellt mer hårdrock. Detta slår an en betydligt intressantare ton än de två senaste mesiga föregångarna till album. I grunden är detta något utav en tillbakagång till bandets ursprung i fuzzig grunge, förutom att detta är betydligt mer polerat.

Dock så verkar Gavin Rossdale & co inte veta vilken fot de ska lägga vikt på. Bandets ljudbild är ojämn och låtmaterialet spretar som om det vore skrivet (och inspelat) över en lång tidsperiod. Albumet är en uppryckning, men blir som bäst bara ”bra”, då pendeln ofta slår över till ett ganska trist läge.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.