Bush - The Kingdom

Christoffer Bertzell 23:18 29 Jul 2020

På sitt åttonde album är Bush uppfriskande hårda i sitt riffande. Det är tyngre, svängigare och generellt mer hårdrock. Detta slår an en betydligt intressantare ton än de två senaste mesiga föregångarna till album. I grunden är detta något utav en tillbakagång till bandets ursprung i fuzzig grunge, förutom att detta är betydligt mer polerat.

Dock så verkar Gavin Rossdale & co inte veta vilken fot de ska lägga vikt på. Bandets ljudbild är ojämn och låtmaterialet spretar som om det vore skrivet (och inspelat) över en lång tidsperiod. Albumet är en uppryckning, men blir som bäst bara ”bra”, då pendeln ofta slår över till ett ganska trist läge.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.