Battle Beast - No More Hollywood Endings

Christoffer Bertzell 00:00 25 Mar 2019

Detta symfoniska power metal-band från Finland fortsätter på sitt uppdrag att försöka peta ner sina mentorer Nightwish från platsen som drottning över scenen. Bandet har tidigare identitetskrisat som typiskt drakar och demoner-power metal-band och med lökiga discoexperiment, men på sitt femte album tar de sig an en tydligare ton. Bakom denna power metal-fasad döljer sig istället en 80-talsvurm som slår ihop den hurtiga finskheten med en aor-anda av Survivor och Journey. Det ger ett intressantare låtunderlag än den typiska symfoniska inramning vi annars är så vana vid från liknande band och lär samtidigt fånga upp fans av den äldre finska power metal-skolan med band som Sonata Arctica och Stratovarius.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.