Banks — III

Sophie Winberg 00:00 11 Jul 2019

Alt-R&B-drottningen Jillian Rose Banks fortsätter utvecklas som artist. III är sofistikerad och smart. Snygg kall R&B som ockuperar ett förhållandevis tomt hörn av genren sen millennieskiftets regenter lagt av. Allra mest lyckat blir det på Look What You're Doing to Me, ett samarbete med fantastiska Francis and the Lights.

Men III är också hård, teknisk och ibland stel. Texterna behandlar de mer dysfunktionella och giftiga delarna av våra relationer, men på vissa spår kan det bli lite tunt på hjärta och själ. Ilskan och frustrationen kan bli lite ensidig, och blir bara riktigt intressant när den känns sårbar.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.