Banks — III

Sophie Winberg 00:00 11 Jul 2019

Alt-R&B-drottningen Jillian Rose Banks fortsätter utvecklas som artist. III är sofistikerad och smart. Snygg kall R&B som ockuperar ett förhållandevis tomt hörn av genren sen millennieskiftets regenter lagt av. Allra mest lyckat blir det på Look What You're Doing to Me, ett samarbete med fantastiska Francis and the Lights.

Men III är också hård, teknisk och ibland stel. Texterna behandlar de mer dysfunktionella och giftiga delarna av våra relationer, men på vissa spår kan det bli lite tunt på hjärta och själ. Ilskan och frustrationen kan bli lite ensidig, och blir bara riktigt intressant när den känns sårbar.

 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!