Banks — III

Sophie Winberg 00:00 11 Jul 2019

Alt-R&B-drottningen Jillian Rose Banks fortsätter utvecklas som artist. III är sofistikerad och smart. Snygg kall R&B som ockuperar ett förhållandevis tomt hörn av genren sen millennieskiftets regenter lagt av. Allra mest lyckat blir det på Look What You're Doing to Me, ett samarbete med fantastiska Francis and the Lights.

Men III är också hård, teknisk och ibland stel. Texterna behandlar de mer dysfunktionella och giftiga delarna av våra relationer, men på vissa spår kan det bli lite tunt på hjärta och själ. Ilskan och frustrationen kan bli lite ensidig, och blir bara riktigt intressant när den känns sårbar.

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.