Ane Brun - After The Great Storm

Love Carbin 00:00 1 Nov 2020

Ane Brun är kanske mest känd för sina intima och vackra covers av allt från Beyonce till Nick Cave & The Bad Seeds. Under en period var jag helt besatt av hennes version av Halo. Mina vänner hånade mig för att jag i princip lyssnade på ett coverband. Men Ane Brun är mer än så, oavsett vad mina vänner tror. 

Ane Brun har under året haft tid att skriva två (!) album, och hennes andra album släpps i November. Den första skivan, After the Great Storm, är ett av årets bästa släpp.

När jag först sätter på skivan och hör de elektroniska inslagen blir jag orolig. Det är nämligen alltid ett orosmoment när indieartister ska pröva “det elektroniska”. Men den tanken släpper jag snabbt, för här görs det med fingertoppskänsla. Musiken är lågmäld och monumental på samma gång. En stråkorkester och elektroniska beats blandas och skapar oerhört vackra, intressanta ljudvärldar. Mina tankar förs till 90-talet, med Björk, Massive Attack och Radiohead. Men musiken känns samtidigt ytterst modern och relevant. Den är avlägsen, ensam och drömsk.

Ingen artist har hittills fångat pandemins känslolägen som Ane Brun. 

 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.