Albert Hammond Jr. - Francis Trouble

Patrik Forshage 00:00 13 Mar 2018

Jag har också befunnit mig där. Med en deadline som närmar sig med halsbrytande hastighet, helt utan uppslag och idéer. Alla försök framstår som platta och meningslösa, och i desperationen är man beredd att fånga nära nog vilket tema som helst. Vad sägs om det här till exempel? Att låta det handla om den tvilling som dog i livmodern, där mamma hade trott att det bara fanns ett barn och i månader gick vidare med föreställningen att graviditeten var avslutad trots att du fortsatte växa därinne? Hm. Jamen varför inte!

Det finns förstås inga gränser för vare sig morbiditeten och den tillkämpade sentimentaliteten där Albert Hammond Jr vill skildra just det - jag skojar inte - med detaljer om förlossning och vånda över hur livet hade blivit om han hade fått behålla sin bror, för den som vill lyssna på sådant. 

Annars har han ett knippe distinkta melodier med sylvassa krokar och ett patenterat new wave-sound att erbjuda, och även om Stop and Go är för tunn är Set to Attack är pop av rentav strålande kvalitet. Rocky's Late Night och Far Away Truths kommer närmast hans gamla Strokes-nivåer, och om sanningen ska fram är det vad vi vill hela tiden. Utan absurt långsökta teman. Skriv en låt om igår kväll, bara. Om hemstadens snutar. Om den moderna tiden. Kom igen!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.