AC/DC - Power Up

Christoffer Bertzell 00:00 19 Nov 2020

Alla vet vad de får med AC/DC. Något annat än bluesrock i traditionell anda med hårda anslag, pumpande bas och krispigt lätt distade riff vore tjänstefel. Men att detta sjuttonde album med skulle komma till världen med tanke på sångaren Brian Johnsons hörselproblem, kompgitarristen Malcolm Youngs död, trummisen Phil Rudds problem med lagen och basisten Cliff Williams sorti 2016, var inte en lågoddsare direkt.

Ödet ville något annat dock och här står vi med ytterligare ett album stöpt i samma musikaliskt konservativa passion som alltid. Produktionen är snyggt organisk, bandet låter riktigt tajt och nog känns materialet något piggare än vad de gjort på de föregående två senaste albumen. En obligatorisk lektion i rock av veteranerna från Australien.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.