Pam har flyttat hit ända från Storbritannien för att öppna en indier i Hornstull. Vi hälsar henne välkommen med ett middagsbesök. En kypare välkomnar oss och meddelar artigt att vår mat kommer snart. Vilket är en aning underligt då vi ännu inte har beställt.
Misstaget uppmärksammas dock kvickt och när vi väl har vant oss vid den virriga servisen blir föreställningen njutbar, mycket på grund av gästvänligheten. Dessutom tittar Pam själv titt som tätt ut i restaurangen och ser till sina gäster. I exakt samma lokal öppnade, för drygt 20 år sedan, Bombay Kebab som kom att bli Stockholms första indiska restaurang. Idag har lokalen fräschats upp och lyckas med konststycket att vara både välkomnande och på samma gång kal. Köket erbjuder en på papperet spännande meny med influenser från Mellanöstern och Nordafrika. Dall Mahkani är till exempel en punjabisk specialitet som bland annat är en favorit hos den indiska militärjuntan. Linser smaksatta med vitlök och framför allt ingefära mixas grovt och förtärs tillsammans med ett syrligt citronris. Dessvärre blandas våra önskemål om kryddning ihop vilket resulterar i en eldsprakande variant på denna linsgryta medan vår Garlic Chili Chicken är smaklös. En kardinalfel som förvisso korrigeras något i efterhand, men att kycklingen dessutom är torr kan inte avhjälpas. Tyvärr når inte någon av varmrätterna upp till våra förväntningar, något som däremot både för- och efterrätter gör. Bland förrätterna är Onion Bhajee – friterade bollar med lök, potatis och kikärtor – en favorit väl värd att återvända för. Även om Simply Pam’s har en för Stockholm någorlunda egen touch på menyn ligger det nära till hands att avfärda krogen som ännu en indier, förvisso en bra sådan. Men man jämför gärna med Indian Garden ett kast bort som fortfarande ligger före de flesta i sin förmåga att smaksätta sina konstverk. Är Hornstull stort nog för att Pam ska få plats? Vi hoppas det.