Foto: Jakob Kaae
Med en uttalad målsättning att bara använda sig av ekologiska råvaror försöker Rama Kummin Koriander på mer än ett sätt sticka ut bland stadens uppsjö av indiska krogar.
Det andra sättet är att ligga någon tia högre i pris och profilera sig som ett alternativ precis till höger om mittpunkten mellan budget och mellankrog. Huruvida den förstnämnda ekologiska ambitionen uppfylls eller ej är som besökare tämligen svårt att avgöra, så där får vi ta deras ord. Den andra däremot stämmer åtminstone på en punkt, priserna ligger en smula högre. Faktum är dessutom att krogen också känns lite mer restaurang och mindre lunchhak jämfört med konkurrenterna i kvarteren runt Mariatorget. Maten serveras för ovanlighetens skull också till stor del tjusigt upplagd på fat. Ett stort plus också för den välkonditionerade och från köket avskilda matsalen som gör att man inte behöver lukta som nymortlad spiskummin efter ett besök.
Det första intrycket som slår oss redan då syrliga samosas med myntasås placeras på bordet, prydligt upplagda direkt på tallriken, är hur smakrikt allting är. Chicken Tikka Masala som är en god värdemätare på nivån på en indisk krog är härligt krämig och de Baltirätter vi provar har en inneboende arom som behagligt dröjer sig kvar en lång stund efter måltiden avslutats. Ett onödigt minus dock för den förvisso trevliga men något ointresserade servicen. I övrigt ett högintressant alternativ för den kryddsugna södermalmspubliken.
Prisnivå: varmrätter 150–200 kr, förrätter 50–100 kr.